Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Uutta
 
 
Jes. 43:19 Katso, minä teen uutta; nyt se puhkeaa taimelle, ettekö sitä huomaa? Niin, minä teen tien korpeen, virrat erämaahan.
 

 
 
 
 1  2  >
08.04.2016 22:53
Tie pelastukseen - päivitetty 18.3.2018
 
Päivitys 18.3.2018: Osaa 1/3 täydennetty kuvilla ja lainauksella Frank Mangsin näkemällä kuvalla pelastuksen tiestä.
 
Jumala on lähettänyt ainoan Poikansa Jeesuksen avaamaan ihmisille tien pelastukseen. Tämä tie on ilmoitettuna Raamatussa sellaisena kuin Jeesus ja Hänen opetuslapsensa ovat sen alusta saakka julistaneet. Se on Jumalan evankeliumi, eli ilosanoma, jonka Jeesus käski meidän julistaa kaikille kansoille. Sen saman evankeliumin äärelle tahdon johdattaa meidät myös tässä kolmeosaisessa artikkelisarjassa. Samalla tulemme huomaamaan että evankeliumin julistus on vuosisatojen kuluessa ja kirkkohistorian myllerryksessä valitettavasti muuttunut. Monta elintärkeää osaa pelastuksen tiestä on unohdettu ja korvattu voimattomilla ihmisopeilla ja uskonnollisilla perinteillä. Uskon että Jumala tahtoo tämän opetuksen kautta herätellä kristikuntaa, jotta se havahtuisi ottamaan perusteellisen askeleen takaisin siihen alkuperäiseen ja täyteen evankeliumiin, josta Jeesus sanoi: "tämä valtakunnan evankeliumi pitää saarnattaman kaikessa maailmassa, todistukseksi kaikille kansoille; ja sitten tulee loppu" (Matt. 24:14).
 
Lue lisää:
 
 
 
  

( Päivitetty: 18.03.2018 15:02 )

Linkki02.11.2017 21:08
 
Oliko ympärileikkaus Jumalan alkuperäinen tahto? Millainen Jumala on ympärileikkauksen takana? Mitä ympärileikkaus merkitsi Aabrahamille ja hänen jälkeläisilleen? Onko Aabrahamille annettu ikuinen ympärileikkauksen liitto edelleen ikuinen? Mitä Jeesus sanoi ympärileikkauksesta? Miksi ympärileikkaus tehtiin juuri kahdeksantena päivänä? Miksi hedelmäpuut ympärileikattiin? Miksi lihaltaan ympärileikattu Israelin kansa ei saavuttanut sydämen ympärileikkausta? Mitä tarkoittaa Kristuksen ympärileikkaus? Kuka on veriylkä? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin pyrin vastaamaan tässä artikkelissa Raamatun kokonaisvaltaisen opetuksen sekä historian pohjalta.
 
 

( Päivitetty: 13.11.2017 21:00 )

Linkki30.03.2017 21:04
 
Miksi Jumala pyhitti seitsemännen päivän? Kuinka kauan sapatti on ollut olemassa? Miksi Israelin kansa ei saavuttanut Jumalan lepoa lepäämällä sapattina? Mikä on sapatin hengellinen merkitys? Miksi Jeesus kutsui itseään sapatin Herraksi? Voiko sapatin pyhittäminen olla arvokas kokemus? Mitä Raamattu opettaa Jeesuksen ylösnousemuksen päivästä? Mihin kiista lauantain ja sunnuntain pyhittämisestä perustuu? Mitä tarkoittaa sapattiuskonpuhdistus? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin pyrin vastaamaan tässä artikkelissa Raamatun kokonaisvaltaisen opetuksen sekä historian pohjalta.
 
 
 

( Päivitetty: 13.08.2017 00:48 )

Linkki24.10.2016 16:58
24.10.2016 - Jeesus on minun Herrani ja Jumalani!
 
"Minun Herrani ja minun Jumalani!" - näin huudahti Jeesuksen oma opetuslapsi, Tuomas, tämän katsottuaan naulan tekemiä reikiä kuolleista nousseen Jeesuksen käsissä ja tunnusteltuaan tämän keihään lävistämää kylkeä. Olen aina voinut yhtyä Tuomaksen huudahdukseen kokosydämisesti ja se saa minut liikuttumaan ilosta!
 
Minusta on esitetty väite, etten tunnusta Jeesuksen jumaluutta. Väitteen esittäjä ei ole tullut julki, vaan puhunut selkäni takana. Toivon että otat minuun henkilökohtaisesti yhteyttä joko kasvotusten tai sähköpostiin, jotta voisin keskustella asian kanssasi selväksi. Kiitos.
 
Uskon siihen mitä Raamattu opettaa Isästä, Pojasta ja Pyhästä Hengestä. Hyvää opetusta aiheesta löytyy myös mm. tästä. Valitettavasti en ole itse aina onnistunut jakamaan yhtä taitavaa opetusta. Julkaisin sivustollani vuonna 2014 aiheesta erään artikkelin, jonka sisällöstä suurin osa ei ollut omasta kynästäni, vaan lähes suoraa lainausta parilta muulta nettisivulta. Jonkin ajan kuluttua huomasin artikkelin julkaisun olleen liian hätäinen ratkaisu, koska se oli vastoin Raamatun opetusta, joten poistin sen kokonaan. Tämän tapauksen vuoksi kirjoitin esittelysivulleni nämä sanat:
 
"Olen saanut oppia kantapään kautta, ettei mitään hyvää synny jos lakkaan anomasta inspiraatiota ja ymmärrystä Jumalalta, luottaen omiin kykyihini... Rukoilkaamme että kaikki mikä tällä sivustolla ei ole Jumalasta, tulee paljastetuksi, jotta se voidaan murtaa pois. Rukoilkaamme että tämä sivusto saa muuttua uudistuksen kautta, jotta sen sisältö olisi Jumalan tahdon mukaista, hyvää, otollista ja täydellistä ja jotta se kasvaisi yhä enemmän hyviä hengen hedelmiä. Aamen."
 
Lisäys 8.3.2017:
 
Asianomainen otti minuun yhteyttä ja pahoitteli aiheuttamaansa hämminkiä. Jatkamme elämää eteenpäin yksimielisinä ja toisiamme siunaten.

( Päivitetty: 13.08.2017 00:48 )

Linkki30.03.2017 13:33
30.3.2017 - Raamattusivut etsii kääntäjää
 
Ilm. 14:6 Ja minä näin lentävän keskitaivaalla erään toisen enkelin, jolla oli iankaikkinen evankeliumi julistettavana maan päällä asuvaisille, kaikille kansanheimoille ja sukukunnille ja kielille ja kansoille.
 
Hallitsetko suomenkielen lisäksi jotain muuta kieltä? Raamattusivut etsii kääntäjää. Raamattusivut tarjoaa sinulle mahdollisuuden käyttää kielitaitoasi nyt evankeliumin levittämiseen. Tarjoudu kääntämään Raamattusivujen artikkeleita muille kielille, mikäli koet tärkeäksi saada nämä sivut kuuluviin myös kansainvälisesti. Saat tehdä käännöstyötä omalla tahdillasi ja saat itse vapaasti valita mitä artikkeleita käännät ja mitä et. Työstä voin sopimuksen mukaan tarjota myös asianmukaisen todistuksen. Ota yhteyttä sähköpostilla.
 
Kiitos!
 

( Päivitetty: 13.08.2017 00:46 )

Linkki02.02.2017 00:37
 
Miksi erilaisille jumalille ja henkiolennoille uhraaminen on niin monien eri uskontojen yhteinen piirre? Jos Vanhan Liiton uhrit toivat ihmisille puhdistuksen synneistä, miksi Jeesuksen piti tulla uhrattavaksi ristille? Mitä eroa on Vanhan ja Uuden Liiton uhreilla? Jos ihminen tietoisesti valitsee synnin eikä hylkää sitä, voiko hän silti päästä osalliseksi Uuden Liiton uhrin tuomasta armosta ja syntien sovituksesta? Onko ehtoollinen sovitusuhri? Onko Jeesus ainoa Uuden Liiton uhri? Miksi Uuden Liiton kirjoitukset kannustavat harjoittamaan monia muitakin uhreja? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin pyrin vastaamaan tässä artikkelissa Raamatun kokonaisvaltaisen opetuksen sekä historian pohjalta.
 
 

( Päivitetty: 04.04.2017 16:58 )

Linkki03.02.2015 11:46
Vanha ja Uusi Liitto - päivitetty 2.2.2017
 
Päivitys 2.2.2017: Artikkeli toimii nyt eräänlaisena johdanto-osana yhdeksälle itsenäiselle artikkelille.
 
Jumala on liittoja tekevä Jumala. Hän on tehnyt mm. "sateenkaariliiton" Nooan ja koko luomakunnan kanssa (1. Moos. 9:9–17), "ympärileikkauksen liiton" Aabrahamin ja hänen jälkeläistensä kanssa (1. Moos. 17:11), "suolaliiton" Aaronin ja hänen jälkeläistensä kanssa (4. Moos. 18:19), "ikuisen pappeuden liiton" Pinehaan ja hänen jälkeläistensä kanssa (4. Moos. 25:11-13) ja "ikuisen kuninkuuden liiton" Daavidin kanssa (1. Aikak. 17:11-15). Kaksi tunnetuinta Jumalan liittoa ovat Mooseksen kautta Israelin kansalle annettu liitto, sekä Jeesuksen kautta koko ihmiskunnalle annettu liitto. Nämä liitot tunnetaan myös nimillä "Vanha Liitto" ja "Uusi Liitto".
 
Kun Uusi Liitto astui Vanhan Liiton paikalle, monet Vanhan Liiton aikaiset varjokuvat täyttyivät ja saivat todellisen olemuksen Uudessa Liitossa. Olen kuitenkin saanut ikäväkseni huomata, että monet uskovat elävät vielä tänäkin päivänä useissa Vanhan Liiton aikaisissa varjokuvissa, tuntematta niiden täyttymystä ja todellista olemusta Uudessa Liitossa. Tämä artikkeli toimii eräänlaisena johdanto-osana yhdeksälle itsenäiselle artikkelille, joissa tutkin Raamatun kokonaisvaltaisen opetuksen pohjalta sitä, millaisia eroja Vanhassa ja Uudessa Liitossa on. Niissä katsomme mitä Raamattu opettaa uhrin, sapatin, ympärileikkauksen, kuolemanrangaistuksen, puhtaussäädösten, kymmenysten, lain, temppelin ja pappeuden asemasta Vanhassa ja Uudessa Liitossa. Samalla opimme, kuinka voimme päästä kokonaan osallisiksi Uudesta Liitosta.
 
 

( Päivitetty: 02.02.2017 01:08 )

Linkki20.01.2017 00:59
20.1.2017 - Kadonneiden sähköpostien pato on murtunut
 
Olen jo useiden kuukausien ajan ihmetellyt, kun en ole pitkään aikaan saanut sähköpostia raamattusivujen kautta. Jossain vaiheessa viestien virta vain katkesi. Syy tälle selvisi viikko sitten. Jostain syystä sähköpostini oli alkanut suodattaa kaikki raamattusivujen kautta saamani viestit suoraan roskapostiin, josta ne puolestaan oli automaattisesti poistuneet aina 10 päivän jälkeen. Onnistuin kuitenkin kaivamaan viestit sivustoni hallintapaneelista. Ne ovat olleet siellä padottuna kaikki nämä kuukaudet, aivan kuin odottaen murtumista. Nyt viestejä luettuani olen saanut suurenmoista virvoitusta siitä, kuinka Jumala siunaa työtäni teidän antamanne kiitoksen ja rohkaisun kautta! En voi olla mainitsematta esimerkiksi tätä Villen todistusta:
 
"Kiitokset upeista sivuistasi. 'Tie pelastukseen'-paketti sekä evoluutio-artikkeli muuttivat elämäni lopullisesti. Olen muitakin sivustoja tutkinut jo muutamia vuosia, mutta nämä olivat muutoksentekijät."
 
Vau! Kaikki kiitos ja kunnia Jumalalle! Ikävä kyllä vastaukseni on antanut odottaa, mutta olen nyt viime päivien ajan vastaillut viesteihinne parhaani mukaan. Olkaa siunatut Herrassa Jeesuksessa!

( Päivitetty: 20.01.2017 01:03 )

Linkki04.11.2015 22:36
Roomalaiskirjeen "minä" - päivitetty 27.9.2016
 
Päivitys 27.9.2016: Artikkelin koko sisältöä tiivistetty ja paranneltu.
 
Roomalaiskirjeen seitsemännessä luvussa Paavali luo kuvauksen "minusta", joka kertoo olevansa lihallinen, viheliäinen ja synnin alaisuuteen myyty ihminen. Hän tekee sitä mitä vihaa, koska hänellä ei ole voimaa tehdä hyvää. Hän on kuoleman ruumiissa, hänessä asuu synti ja paha riippuu hänessä kiinni. Hän tahtoo palvella Jumalan lakia, mutta palvelee kuitenkin synnin ja kuoleman lakia, jossa hän on vangittuna. Jo vuosisatojen ajan on väitelty siitä, kuvaillaanko näissä jakeissa (Room 7:14-25) kristityn vai jumalattoman ihmisen tilaa. Tässä artikkelissa lähdemme etsimään Raamatun kokonaisvaltaisen opetuksen sekä historian pohjalta vastauksia siihen, mitä Paavali itse ajatteli kuvauksestaan.
 
 

( Päivitetty: 27.09.2016 17:48 )

Linkki13.11.2015 23:05
Johanneksen kirjeen "me" - päivitetty 19.8.2016
 
Päivitys 19.8.2016: Koko artikkelin sisältöä tiivistetty ja paranneltu
 
Johannes puhuu ensimmäisessä kirjeessään "meistä". Eräässä kohdassa hän kirjoittaa: "Jos sanomme, ettei meillä ole syntiä, niin me eksytämme itsemme, ja totuus ei ole meissä." (1. Joh 1:8). Monet ihmiset ovat useita kertoja kuulleet saarnoissa lainattavan tätä kyseistä kahdeksatta jaetta. He muistavat sen ulkoa ja siitä on tullut heille eräänlainen iskulause. He tahtovat korostaa tätä yhtä jaetta ylitse muiden, mutta eivät tiedä mitä sitä edeltävissä ja sitä seuraavissa jakeissa sanotaan. Olen ikäväkseni saanut huomata, että asiayhteydestä irroitettuna tämä jae tulee väärin ymmärretyksi ja sitä kautta myös väärin käytetyksi. Tässä artikkelissa emme toistele yksittäisiä jakeita, vaan opiskelemme mitä asiaa Johanneksella todellisuudessa on meille. Jos emme tunne lukujen 1, 2 ja 3 sanomaa, emme voi ymmärtää myöskään kahdeksatta jaetta.
 
 

( Päivitetty: 19.08.2016 07:15 )

Linkki
 1  2  >RSS

 

 
 
Esittely    -    Ota yhteyttä    -    Sivukartta    -    Tekijänoikeudet
 
 
 
 
©2019 Uutta | Raamattusivut - suntuubi.com